Sunday, December 18, 2011

Trailer Movie Songlap

okeh...malam ni nak review ckit pasal movie Songlap yang sekarang nie hangat di pawagam klau x salah saya la kan...klu salah betulkan yerk.. btw saya x tertengok lagi movie nie...Movie Songlap nie lakonan Shaheizy Sam and Mohd Syafie Naswip...agak-agak korang cerita nie boleh tanding x dengan movie Ombak Rindu lakonan abg hansem kita Aaron Aziz??? dengar cite movie nie lain daripada yang lain...apa yang lainnyer kenalah sama-sama tengok di pawagam yerk...bagi sesiapa yang dah tengok cuba gtaw best ke x....
...
...
...
...
...
...Bagi yang nak taw serba sedikit pasal movie nie meh kita baca sinopsisnya:

Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Mohd. Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA.
Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy.
AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia.
Apabila adik RAZAK, HAWA (Sarah Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut.
Berdepan dengan godaan dan pengkhianatan, dan dihambat samseng ganas di jalanraya, siapakah yang akan menang dalam pertaruhan nyawa antara dua saudara ini?

No comments:

Post a Comment

Komen anda amatlah dihargai..anda pasti comel jika memberi komen walaupun sekali
(^_^)