Wednesday, December 28, 2011

Sophea Isabella

agak lama x nampak gambar anak Dr. Sheikh Muszaphar and Dr. Halina... dah besor rupanya permata hati mereka nie..bertambah comey plak tue saya tengok.. 
bagi sesiapa yang belum tgk lagi gambar terbaru anak mereka nie meh kita skodeng sini..
...
...
...
...
...
...
...
...
...

gambar sophea isabella


gambar sophea isabella


gambar sophea isabella


gambar sophea isabella


gambar sophea isabella


gambar sophea isabella



ps: amacam?? cantik kan
sophea nie..geram tol pipi
tue mcm nk cubit
\ (^_^) v

Ais Kacang Gunung Jerai

kejap jer masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nak kena balik S.Alam ahad nie...asihh perasaan malas mula menyelubungi diriku...ecehhh ayat koo  hahaha peduli apa kan??
seminggu ada kat umah nie wat saya kelam kabut ckit...bagi sesiapa yang x taw maksud kelam kabut tu ialah sibukla...macam hal nak di buatnya...yang paling bestnya bila lepas beli tiket utk balik terus g Pantai Merdeka... semata-mata nak pekena Ais Kacang Gunung Jerai...mak datok punyala tinggi ais kacang tue..
xpe nnt saya akan tunjuk kat korang macam mana rupa ais kacang tu ae...semangkuk berharga RM5...
cuba banyangkan..

...
...
...
...
...
...
...


adakah macam nie?? lebih kurangla tapi cone aiskrim kontot ckit...



p/s: sedap sgt ABC  nie bagi sapa yg
x rasa lgi pegila Pantai Merdeka.
dh laen sgt pntai tue skrang.
(^_^)

Sunday, December 25, 2011

Kek Batik

semalam saya ada try wat resepi baru iaitu kek batik...korang dah pernah makan ker?? nakbuat kek nie xdala susah mana so simple uols....korang pon leh try wat jugak taw..
tapi sekarang nie xleh nak share picture lagi coz still dalam peti sejuk untuk bekukan dia
kita tggu laen entry yerk...sabor dulu......



kek macam ni la saya wat tapi picture nie pinjam kat en. google dulu... yang ori akan muncul kemudian ok??
see u there...

7 rumah terpelik di dunia

korang pernah terfikir x yang kat dunia nie ada rumah yang pelik selain kereta?? kalau xda apa kata korang tengok gambar kat bawah nie yerk....

...
...
...
...
...
...
...

Hundertwasser's House

Hundertwasser, master of unconventional architecture, constructed this complex of 50 apartments in 1982-1985. It is an unusual house that does not correspond to the usual clichés and norms of academic architecture. This house is considered one of the city’s most popular tourist attractions. It has no straight lines or surfaces, completely asymetrical, with tortuous corridors, rounded-off corners, plants and trees.

The Upside-down House

The Upside-Down House was created by Daniel Czapiewski in the village of Szymbark, northern Poland, on July 31, 2007. It represents not merely a bizarre tourist attraction, but is also meant to be a profound statement about the Communist era. It took 114 days to build the house, because the workers were disorientated by the strange angles of the walls.

Toilet-Shape House

This Toilet-Shaped House south was built by the founding member of the World Toilet Association. The house features four deluxe toilets and is dedicated to providing clean sanitation to the more than 2 billion people who live without toilets. The home has a showcase bathroom placed in its centre. Other toilets have features that range from elegant fittings to the latest in aluminium siding and water conservation devices. The house bears the named Haewoojae, which stands for Korean “a place of sanctuary where one can solve one’s worries”.

The House on The Stick

The design of the House on the Stick was inspired by highway billboards . The house is rather small. It is only 27 square meters (290 square feet) and as such it is not intended to be a family residence. It is designed as an object suitable for almost every place on earth, for instance, forests, seas, lakes, mountains, meadows as well as on the main city street.

Bubble House

Bubble House was constructed on Pierre Cardin’s demand. The project was being built by an architect named Antti Lovag for an industrialist with whom Lovag had become friends while building a previous house. The house was intended to demonstrate the possibility of short-circuiting traditional architecture in the name of original, contemporary design.

The Broken Column House

The Broken Column House is so named because it takes the form of a ruined classical column. The house was created by the aristocrat François Nicolas Henri Racine de Monville who made it his main residence during the years immediately before the French Revolution.

The Glass House by Philip Johnson

The Glass House is one of the world’s most beautiful and yet least functional homes. The house is symmetrical and sits solidly on the ground. The quarter-inch thick glass walls are supported by black steel pillars. The interior space is divided by low walnut cabinets and a brick cylinder that contains the bathroom. The cylinder and the brick floors are a polished purple hue. Philip Johnson says that when people come into his house they just shut up and look around. The Glass House is now open to the public, with tours booked many months in advance.






p/s: agak2 korang rumah mana yang 
korang minat??



Selamat Hari Natal !!

Arini 25 December 2011...bagi sesiapa yang menyambut Hari Natal saya ucapkan selamat Hari Natal... kejap jer masa berlalu dan sekarang nie tinggal lagi 5/6 ari je sebelum menjelmanya tahun baru...
Bagi sesiapa yang ada membuat azam tahun 2011..adakah azam anda dah tertunai @ pun tidak?? bukan tu saja bila muncul tahun baru umur kita jugak makin meningkat...means...tahun depan umur sya akan menjadi 22 tahun..arhhhh cepat betul masa berlalu...
sesiapa yang belum tertunai azam 2011 anda ada masa seminggu jer lagi untuk tunaikan...cepat2x...





SELAMAT HARI NATAL SEKALI LAGI BAGI YANG MENYAMBUTNYA..





p/s: yang best pasal Hari Natal ialah
time dapat hadiah..
syorgaa ok..
(^_^)

Majlis Pernikahan dan Yusry KRU & lisa Surihani

akhirnya desas-desus mengenai pernikahan Yusry dan Lisa Surihani terjawab sudah apabila selesai sudah di majlis pengumuman yang berlangsung di Hotel Marriot, Putrajaya.
Majlis pernikahan mereka akan dilangsungkan pada 23 Februari 2012 sempena dengan tarikh kelahiran Lisa pada 23 Mac. Majlis pernikahan tersebut akan berlangsung di Majlis Tunku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya manakala majlis persandingan akan berlangsung pada 26 Februari 2012 di PICC..


bagi sesiapa yang meminati mereka berdua marilah kita bersama-sama mendoakan kebahagiaan mereka hingga ke anak cucu... dan bagi peminat tegar mereka cepat2 "set" kan date tersebut supaya x lupa dengan majlis tersebut..x sabar nak tggu nak tgk lisa mesti cantik sangat..
really admire her..





p/s: adakah astro akan menjadi penyiar rasmi
majlis Lisa dan Yusry??
mari kita sama2 saksikan...

Friday, December 23, 2011

Lisa dan Yusry akan umumkan tarikh pernikahan mereka??

tarikh pernikahan yury dan lisa

ok...tadi waktu tengah membaca gosip2 dekat beautifulnara tup2 terbaca pasal lisa surihani dengan yusry kru yang dikatakan nak umumkan pasal perkahwinan mereka esok pada pukul 10.30 di Putrajaya... tapi mengikut cakap abg Nara x tentu lagi majlis tersebut untuk apa..adakah pengumuman tentang majlis pernikahan mereka?
sama-samalah kita tunggu apakah pengumuman yang akan diberitahu oleh Yusry dan Lisa....
x sabar nak tunggu


p/s: agak2 desas-desus mengenai 
tarikh pernikahan mereka 
betul ker??

I'm home

morning semua....setelah seharian semalam x dapat update blog disebabkan test and balik kampung...arini i'm back !!!! hohohoho
ada ker orang nak baca?alah apa aku kesah...hehehe btw sekarang saya dah selamat sampai ke KEDAH... semalam pukul 9 lebih camtu barulah sampai sg.petani... ya ampunnn...sakit pinggangnya..dahla dekat area sg.bakap jam ntah apa2 lar malam pon nak jam jugak....aishhh
sesampai jer kat sg. petani terus ko g makan ..perut dah berkeroncong bagai dah...alih2 abah bawa g makan kt kedai nasi kandar...mamak kooo...terpaksalah pesan roti canai telur ok...xnakla makan nasi dia... nie semua gar-gara nak tgk bola la nie...
bola dengan lelaki mmg x dpat dipsahkan uols...
sabo jela kan??
so...sepanjang cuti nie bolehla nak ber'blogwalking' kan...bagi sesiapa yang dtg melawat blog saya lately nie sori yerk x dapat nak nak balas kunjungan korang...mybe petang insyaAllah saya akan melawat yerk...
jgn sedih2....




p/s: hepi sangat dpt balik rumah
akhirnya..

Wednesday, December 21, 2011

so tired today

aii uols....hari nie langsung x update entry....u know why??? because to day i have 2 test and presentation and also submit assignment...that why lar...semalam pon tido pukul 3 lebih menyiapkan kerja.. al maklumlah banyak sangat keja kan sebagai student...ni baru student bukan pekerja lagi...
aaiiishhhhhhhhh!!!!!
so rasa-rasanya malam nie xda la kowt update entry... I'm so tired...kecianla kat saya...kalau tak xnak kawan hehehe boleh ker camtu...
juz joking...btw nak bagitaw jugak sok petang saya balik KAMPUNG !!!!!!
yeaaayyyyyyyyy
hurai2x....hip2x hurai.....
rindu sangat orang kat rumah tue...x sabarnya...tapi sebelum balik still kena attend 1 test...system ok...not so easy....aishh malasnya nak studi malam nie...nak tido boleh???




p/s: dah jadi mcm kucing kt atas nie je
super duper letih oo...

Tuesday, December 20, 2011

Mengapa lelaki sukar meminta maaf?

korang semua tahu lelaki nie ada satu sifat yang xleh dipisahkan iaitu meminta maaf walaupun dia taw yang dia  salah..agak2 korang sebab apa? disini ada 6 sebab kenapa lelaki sukar minta maaf..mari kita tengok:
...
...
...
...
...


1. Memiliki Ego Yang Terlalu Tinggi
Lelaki yang mempunyai ego tinggi biasanya mengalami kesukaran untuk memohon maaf meskipun jauh di sudut hatinya dia mengakui dirinya memang bersalah. Golongan ini biasanya lebih mengutamakan ‘maruah dirinya’ daripada terpaksa ‘menjatuhkan air mukanya’ sendiri semata-mata terpaksa menuturkan kata maaf. Jadi tidak hairanlah sekiranya lelaki lebih mengutamakan ego sendiri sehingga sanggup mengetepikan hati pasanganya sendiri.

2. Memperlihatkan Kelemahan Diri
Selain faktor ego yang tinggi, memohon maaf juga bagi lelaki merupakan tindakan yang memperlihatkan kelemahan diri lelaki secara terang-terangan. Sama seperti alasan pertama yang berkaitan dengan gambaran persepsi, kelihatan lemah di hadapan lawan jenis adalah perkara yang sebolehnya cuba dihindari oleh lelaki. Bagi sesetengah lelaki, meminta maaf merupakan simbol kelemahan diri. Malah tindakan tersebut juga menurut lelaki mampu menurunkan harga diri lelaki.

3.Tidak Suka Mengaku Kesalahan
Segelintir lelaki menganggap kesalahan adalah tanda ketidakmampuan. Jika wanita mengakui kesalahan lelaki dengan meminta maaf dan mengakui kesalahan mereka, lelaki pula bersikap sebaliknya. Sudahlah enggan meminta maaf, golongan ini juga sebaliknya bersikap kasar dan tidak mahu mengaku salah.

4.Tindakan Berbicara Lebih jelas Daripada Kata Kata
Enggan memohon maaf secara terbuka, sebilangan lelaki mengambil tindakan memohon maaf melalui perlakuan atau perbuatan. Sebagai contoh memberi kejutan kepada mereka. Pemberian hadiah berupa bunga coklat, barang perhiasan atau hadiah-hadiah lain adalah proses komunikasi golongan ini di atas kesalahan yang mereka lakukan. Tindakan ini bagi mereka juga lebih mudah daripada terpaksa meluahkan kata-kata maaf melalui ucapan.

5. Bimbang Maaf Tidak Diterima
Segelintir lelaki enggan memohon maaf secara terbuka kerana bimbang maafnya tidak diterima. Justeru, tidak hairanlah apabila ada sebilangan lelaki yang berfikiran negatif akan mengalami dilema apabila ingin meminta maaf. Mereka biasanya akan mengalami kocakan emosi dalam membuat keputusan sama ada perlu meminta maaf atau sebaliknya. Malah, mereka juga turut mengalami konflik untuk merencana bagaimana, bila dan di mana tempat yang sesuai untuk menuturkan kata-kata maaf tersebut.

6. Menghindari Pergaduhan
Ada sebahagian lelaki tidak mahu meminta maaf kerana cuba menghindari pergaduhan. Keadaan ini berlaku mungkin disebabkan dia pernah mengalami situasi sulit apabila terpaksa berdepan dengan ‘perang kata-kata’ daripada individu terbabit. Biasanya, apabila meminta maaf dengan wanita, bukan kata-kata damai yang akan didengar sebaliknya mereka terpaksa berdepan dengan kata-kata bebelan sebaik kesalahan mereka dimaafkan.

p/s: bersyukur sgt sbb mr.Right senang
minta maaf kalau da something
yg dibuat bagi saya terasa..
(^_^)v

Tutorial Cara mendaftar churp-churp

sekarang dah ramai blogger yang ada churp-churp untuk dapatkan income lebih..bila dibandingkan churp churp dgn nuffnang bagi saya churp churp lagi senang nak tingkatkan income we juz need to advertise their campaign..  aritu ada new blogger tanya saya macam mana nak daftar churp churp...ok, entry kali nie saya akan membuat tutorial macam mana nak daftar churp churp yerk.. bagi new blogger izlya lullaby , sila perhatikan betul2 yerk...

perkara pertama :

untuk mendaftar pijak-pijak ini
selepas itu sign in menggunakan FACEBOOK korang
then, masukkan email and also password
korang kena selesaikan 3 step yang penting
...
...
...
...
...



step 1:kat sini korang kena tick authorize with facebook

step 2: kalau ada twitter tick authorize with twitter klu xda skip

step 3: isi maklumat di ruangan yang diberikan*

p/s: sila isi maklumat dgn betul yerk ikut i/c then ruangan petak warna purple tu jgn di 'tick' jika anda beragama Islam kerana ia mengenai kempen merokok & arak.

lastly, anda tick i understand then UPDATE... 
tahniah!!! sekarang dah join saya dalam dunia churp churp..kalau nak taw iklan dia macam mana try klik di bawah nie:






p/s: anda dah blh start iklankan campaign 
anda yerk...

Majlis Pertunangan Izreen Azminda(Juvana) & Muhamad Riza

sebelum nie pernah bising mengenai Izreen yang dikatakan bercinta dengan Botak(Juvana)..tetapi Botak menafikan percintaan mereka.. setelah senyap dengan kontroversi tersebut dengar khabar Izreen akan bertunang pada bulan Januari nie dengan seorang jurukamera di kampung di Alor Setar, Kedah. Majlis pertunangan mereka akan diadakan pada 1 Januari 2012..Izreen masih nak sembunyi lagi gambar bakal tunangnya sehingga majlis pertunangan berlangsung..


dengar cerita cinta mereka berputik semasa di lokasi penggambaran "Tentang Dhia" Owh....kiranya cinta lokasi la kan?? apapon tahniahla diucapkan pada Izreen atas pertunangan beliau nnt..moga ada sinar baru dalam hubungan diaowang...


p/s: banyak sungguh orang nak 
bertunang & kahwin sekarang 
nie...

Monday, December 19, 2011

Isteri aku yang curang

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

kredit to en.Google


p/s: buduss..terang2 hantu B yg
ada hbgn dgn isteri A..
hahaha

Sepadan & serasi sangat

mesra lisa dan yusry

sweet sangat tengok lisa surihani n yusry dalam gambar nie....agaknya bila la dioawang nak pak pung nie ae?? dengar gosip kata 2012 nie dengan Astro yang akan amik tender siarkan upacara perkahwinan mereka....wahhh untung sangat mereka nnt nie...mia sara pon akan dapat daddy baru....ahakk 
pa2 pon kmi sebagai peminat mereka akan sentiasa mendoakan kebahagiaan mereka hingga ke jinjang pelamin..Amin 


p/s: sangat jeles dengan 
gambar nie.
(^_^)

Awak.. nanti awak akan buat saya macam nie jugak ker??

kebahagiaan terpancar pada mata gadis tersebut walaupun belum mengenalinya...itulah yang dinamakan cinta dari Allah...tanpa bercinta mereka mengikatkan tali pertunangan dan seterusnya akan berkahwin..Alhamdulillah... romantik betul bakal tunang beliau....

...
...
...
...
...
...




p/s: andakah mr. right saya akan 
buat mcm nie??
♥♥♥♥

Majlis Bertandang ke Sg. Koyan, Pahang

Assalammualaikum...pada entry yang lepas saya ada tunjuk majlis resepsi perkahwinan chef Riz & Ana Dahlia pada pihak perempuan.sesiapa yang belom tengok sila klik sini..arini saya nk kongsi gambar resepsi bagi pihak lelaki yang berlangsung semalam 18/12/11..meh kita tengok....
...
...
...
...
...
...






acara merenjis

chef wan bersama bekas isteri menari joget lambak

singgahsana mempelai

meja santapan mempelai

acara memotong kek

sweetnyer..


p/s: saya doakan moga chef Riz & Ana Dahlia
berbahagia hingga ke anak cucu..
(^_^)

SubhanaAllah !!!

morning semua..... pagi ni juz nak tunjuk betapa cantiknya ciptaan Allah di muka bumi nie...mehla kita tengok sama-sama gambar dibawah..mesti korang x pernah bayangkan....kan3??? angguk cepat klu x...korang kena angguk jugak...hehehe :p





p/s: gambar yang diambil pada
waktu malam
subhanaAllah
(^_^)

Sunday, December 18, 2011

Trailer Movie Songlap

okeh...malam ni nak review ckit pasal movie Songlap yang sekarang nie hangat di pawagam klau x salah saya la kan...klu salah betulkan yerk.. btw saya x tertengok lagi movie nie...Movie Songlap nie lakonan Shaheizy Sam and Mohd Syafie Naswip...agak-agak korang cerita nie boleh tanding x dengan movie Ombak Rindu lakonan abg hansem kita Aaron Aziz??? dengar cite movie nie lain daripada yang lain...apa yang lainnyer kenalah sama-sama tengok di pawagam yerk...bagi sesiapa yang dah tengok cuba gtaw best ke x....
...
...
...
...
...
...



Bagi yang nak taw serba sedikit pasal movie nie meh kita baca sinopsisnya:

Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Mohd. Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA.
Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy.
AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia.
Apabila adik RAZAK, HAWA (Sarah Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut.
Berdepan dengan godaan dan pengkhianatan, dan dihambat samseng ganas di jalanraya, siapakah yang akan menang dalam pertaruhan nyawa antara dua saudara ini?

Saturday, December 17, 2011

Apabila anak kanggaroo merajuk..

comel jer tengok anak kanggaroo yang kena marah ngan maknya...dari apa yang kita leh nampak macam mak dia sedang marah bila mak dia pagang tangan anaknya..suruh dengar betul2....
Aiipppp!!! apasal dengan sgt nie..mak tampar kang..gitula gamaknye kan hehe

...
...
....
...
...
...

dengar sini..!!!.

urmm..napa mak mrh saya??hisk hisk

 
xnak kawan ngan mak..huhuhuu

ala bucuk2 anak mak...hehe



p/s:binatang pon pandai 
sayang anak kita ni MANUSIA??
fikir2kanlah..

Akhirnya ketemu jua follower yang ke-200

sebelum nie kan saya da buat entry mengenai siapa follower yang ke-200 kan?? bagi sesiapa yang x tahu korang klik sini akhirnya tadi sudah terjawab siapa..
blogger yang berjaya menjadi follower sweety adalah.............

...
...
...
...
...
...



tahniah di ucapkan kepada beliau...kan aritu saya ada cakap nak bagi something kan..insyaAllah nnt saya akan bagi kat beliau...but beliau kenalah bagi nama, alamat n no fon kt saya yer...
dengar tue en. jebat...



p/s: tahniah kepada beliau..
terimalah hadiah saya walaupun 
x seberapa n slmt berkenalan ^_^

I'm coming home...i'm coming home...

wahhh...suka ko lagu tue..nak taw kenapa?? sebabnya saya akan balik kampung khamis nie...bagi sesiapa yang x balik sila jeles dgn saya.. hehehe
start minggu depan student UITM 4 degree dah start study leave ok...but x studi mana pon balik jer xcited ko..alahh bukan selalu kan... yang bestnye lagi kitaorang dah taw jadual exam...cer teka cer teka start n last paper bila??? angkat kaki....hahahha
sem ni saya juz da 1paper ok..mesti ko di highlight kan... we all start 9/1/12 tamat pada tarikh y sama..
tengahari tue....
terussssss pecut balik KEDAH......
havean giler ahhh..
oklah nak stop dulu penat taw dari pagi tadi da klas subject heading...otak dah tahap maximum dah...
kihkihkih..

bubye!!!